Objednáte-li si marokánek k ambasadorkám a na odběrné místo, vyrazí na svou cestu po 6. květnu! :-)
Kód: J

BIO 100% jojobový olej

250 Kč
Skladem

INCI: Simmondsia chinensis Seed Oil

 

Balení: 100 ml ve skleněné lahvičce s víčkem

Kategorie: Krámek

Jojobový olej při bližším zkoumání klame tělem.

Simondsia čínská, z které se získává, nepochází z Číny a ani s ní nemá nic společného.

Ve skutečnosti se jedná o stálezelený keř, který roste v oblastech s plným sluncem a lehkou půdou - ta naše pochází z Mexika.

Také se z technického hlediska nejedná o olej, ale o vosk s bodem tání 7C, který se lisuje z plodů (peciček velikostí kávového zrna) podobných našim žaludům.

 

Tím máme otazníky ohledně rodokmenu zodpovězené - pojďme se mrknout na výčet skvělých vlastností, kterými jojoba oplývá a díky nimž jsme jí přidělili stálé místo v našem krámku.

Já osobně už na odličování nepoužívám jiný olej než právě jojobu a beru si ho s sebou i do batohu na promazání rukou či ošetření šrámů, je-li třeba.

 

Jojoba je skvělá:

  • při hojení jizev a regeneraci pleti - olej pro tyto účely užívali již staří indiáni.
  • pro každodenní péči o pleť a (nejenom) její odličování - struktura oleje je velmi podobná kožnímu mazu, je tedy vhodný pro všechny typy pleti včetně aknózní a ekzematické.
  • při boji s pigmentovými skvrnami.
  • pro konzervaci kosmetiky - díky svému složení téměž nežlukne.
  • pro masáže či jako součást regeneračních přípravků - skvěle reguluje vlhkost pokožky, má skvělou savost a skluz.
  • na zklidnění po holení.

 

Jako u všech olejů platí i zde pravidlo: nanášíme na vlhkou pokožku či vlasy.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: