Sušené listy břízy

30 Kč 24,79 Kč bez DPH

INCI: Bříza bělokorá (Folium betulae)

Balení: 35 g v uzavíratelném papírovém sáčku

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bříza patří mezi mé oblíbené stromy. Její kůra prosvítá mezi větvemi a kdykoliv ji vidím, vracím se ve vzpomínkách zpátky k babičce na prázdniny nebo s rodiči na do lesa na houby. Patří mezi první stromy, které na jaře vyrazí lístky a ve spící krajině volají jaro do zbroje.

Její využití je opravdu široké - z jejího tmavočerveného proutí se od pradávna pletly košíky a košťata, dřevo se využívalo při výrobě ojí a loukotí, patří mezi oblíbená dřeva řezbářská a bednářská. Kůra hoří za mokra a zachraňuje tak mnoha táborníkům kůži.

Březové lístky - přírodní zázrak

 A její listy? Tak ty jsou přímo zázračné.
 
List břízy a odvar z něj je skvělým diuretikem, vhodným při revmatismudně a nemocech ledvin a močových cest. Snižujei krevní cholesterol.
 
Koupele z březového listí pomáhají při revmatismu a při otocích

 

Lístky v péči o pleť

My si však lístky břízy do krámu pořídili převážně kvůli jiné superschopnosti - obsahuje totiž vysoký podíl saponinů.

Pokud čistíte pleť oleji, je třeba je po čištění z pleti odstranit, aby do pokožky mohly proniknout hydroláty a pečující látky (oleje, másla).

A zde vstupuje do hry bříza - výluh z ní, nanesený na vatový tamponek, odstraní z pleti zbytky olejů a připraví ji pro finální péči.

 Bříza je zároveň skvělá pro oplach vlasů, kterým propůjčuje jemný a hebký povrch.

 

Jak na to: Lžíci listů přelijeme 2 dcl vroucí vody, následně necháme vychladnout a zcedíme. Výsledný čerstvý výluh vydrží v ledničce max. 2 dny.

Ivčin tip: nestíháte  připravit každé 2-3 dny čerstvý výluh (déle čerstvý nevydrží)? Zamrazte si ji do ledových kostiček do zásoby. ;-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení